KARARGAH81
ofacemisi
KARARGAH81 — 81 Şehir, Tek Cephe | Sezon 2 Aktif
Merhaba arkadaşlar,KARARGAH81’in ilk sezonunu daha önce bu konu altında paylaşmıştım.
- Sezon tamamlandı ve Sezon 2 savaş dönemi 18 Eylül 2026 saat 22.00 itibarıyla başladı.
İkinci sezonla birlikte oyunun temel fikrini koruduk ancak savaş, şehir egemenliği, cephane ekonomisi ve oyuncu katkısı tarafını ciddi biçimde yeniledik.
Sezon 2’de oyuncu ne yapıyor?
Oyuncular:- 81 şehirden birine katılıyor.
- Mermi üretiyor ve topluyor.
- Rakip egemen güçlere saldırıyor.
- SP ve GP savaş katkısı oluşturuyor.
- Şehirlerinin egemenlik mücadelesine katılıyor.
- İşgal ve isyan süreçlerini takip ediyor.
- Son iki bağımsız egemen güç arasındaki Büyük Final’e ulaşmaya çalışıyor.
Şehir elemesi yerine işgal sistemi
İlk sezondaki şehirlerin doğrudan savaş dışı kaldığı eleme sistemi artık kullanılmıyor.Sezon 2’de düşen şehirler başka bir egemen gücün kontrolüne geçebiliyor.
Yani şehir haritadan silinmek yerine işgal ediliyor.
Uygun koşullar oluştuğunda işgal edilen şehirlerin isyan ederek yeniden bağımsızlık mücadelesi verme imkânı da bulunuyor.
Bu nedenle sezon ilerledikçe harita küçülmek yerine farklı egemenlik bloklarına dönüşüyor.
Her gece 22.00 savaş çözümlemesi
Sezon 2’de her gece saat 22.00, günlük savaşın ana kırılma noktası.Cephedeki durum bu aşamada değerlendiriliyor ve egemenlik dengeleri değişebiliyor.
Son iki bağımsız egemen güç kaldığında ise Büyük Final aşamasına geçiliyor.
SP ve GP sistemi
İlk sezondaki liyakat merkezli sistem artık Sezon 2’nin ana katkı modeli değil.SP — Saldırı Puanı:
Oyuncunun geçerli saldırılarla oluşturduğu savaş katkısını gösteriyor.
GP — Garnizon Puanı:
Oyuncunun garnizon tarafındaki sezon katkısını gösteriyor.
Mühimmat Fabrikası
Sezon 2 ile birlikte Mühimmat Fabrikası ve Depo sistemi oyuna eklendi.Oyuncular üretim ve depo kapasitelerini geliştirerek kendi mermi ekonomilerini oluşturabiliyor.
Fabrika çevrimdışıyken de üretim yapabiliyor; depo kapasitesi dolduğunda üretim duruyor.
Ayrıca Sezon 2’de tek mermi türü bulunuyor.
Eski nitelikli mermi ayrımı ve günlük mermi paslanması artık kullanılmıyor.
Oyuncu Pazarı
23 Eylül itibarıyla Oyuncu Pazarı da aktif hale geldi.Uygun oyuncular VIP bilet karşılığında mermi alıp satabiliyor.
Geçerli lot, hesap yaşı, SP ve komisyon koşulları canlı pazar ekranında gösteriliyor.
Makam sistemi değişti
İlk sezondaki adaylık ve şehir oylaması sistemi artık kullanılmıyor.Sezon 2’de uygun boş makamlar Makam Pazarı üzerinden alınabiliyor.
100.000 TL sabit Sezon 2 ödül havuzu
Sezon 2 için ilan edilen sabit ödül havuzu:100.000 TL
Büyük Final sonucunda ödül havuzunun:
- %60’ı şampiyon tarafa
- %40’ı diğer finalist tarafa
İlk sezondaki ilk-100 ve liyakat odaklı ödül modeli Sezon 2’de kullanılmıyor.
1. Sezon sonucu
Kuruluş Sezonu tamamlandı.Şampiyon şehir: Aksaray
Toplam 16.821,90 TL ödül 100 oyuncuya dağıtıldı.
Bu sonuç tarihsel kayıt olarak korunuyor.
Oyun ücretli mi?
Hayır.KARARGAH81 ücretsiz oynanabiliyor.
İsteğe bağlı oyun içi satın almalar mevcut ancak kayıt ve temel oynanış ücretsiz.
Satın alma yapmak tek başına sezon sıralaması veya nakit ödül garantisi sağlamıyor.
Oyunu incelemek isteyenler
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
KARARGAH81 tamamen web üzerinden çalışıyor; ayrıca oyun istemcisi indirmeniz gerekmiyor.
İlk sezonu daha önce deneyen arkadaşların özellikle yeni işgal/isyan sistemi, SP/GP yapısı, Mühimmat Fabrikası ve Oyuncu Pazarı hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum.
İlk kez deneyenlerden ise özellikle şu konuda geri bildirim almak isterim:
Oyuna girdikten sonraki ilk birkaç dakika içerisinde ne yapmanız gerektiği yeterince anlaşılır mı?
Olumlu veya olumsuz bütün yorumları takip ediyorum.
Son düzenleme: