OynFrm
Admin
GTA 5 roleplay sunucusu kurmak isteyenler için popüler ve stabil bir altyapı olan QBCore Framework tam paketinin VDS/VPS üzerine nasıl kurulacağını adım adım ele alıyoruz.
Ön Gereksinimler
Sunucu kurulumuna geçmeden önce işletim sisteminizde aşağıdaki yazılımların kurulu olduğundan emin olmalısınız:- WinRAR (Arşiv dosyalarını çıkartmak için)
- XAMPP 7.4.26 / PHP 7.4.26 (MySQL Veritabanı yönetimi için)
- HeidiSQL 11.3 (Veritabanı kontrolü için)
- Visual C++ Redistributable 2019
QBCore Kurulum Adımları
Dikkat
Kurulum yaparken klasör ve dosya isimlerinde kesinlikle boşluk veya Türkçe karakter (ş, ı, ğ, ç, ö, ü kullanmayın.
- FiveM resmi yapımcı (Artifacts) sayfasına gidin ve LATEST RECOMMENDED (Önerilen Versiyon) yazan son sunucu yapılarını indirin.
- Masaüstünüzde FiveM adında bir klasör oluşturun ve indirdiğiniz sunucu dosyalarını bu klasörün içine çıkartın.
- Klasörün içindeki
FXServer.exeuygulamasını çalıştırın. Yerel ağınızda (localhost) txAdmin ekranı açılana kadar bekleyin. - Açılan tarayıcı ekranında Link Account seçeneğine tıklayın.
- Kendi CFX (Cfx.re) hesabınızla giriş yapın. Hesabınız yoksa Google ile hızlı kayıt olabilirsiniz.
- Giriş yaptıktan sonra Authorize txAdmin ekranı gelecektir. Continue diyerek ilerleyin.
- txAdmin paneli için bir şifre belirleyin, bunu güvenli bir yere not edip Save (Kaydet) ve ardından Next butonuna tıklayın.
- "Server Name" alanına sunucunuzun görünmesini istediğiniz adını yazın.
- "Deployment Type" (Dağıtım Türü) kısmından Remote URL Template seçeneğini seçin.
- Karşınıza çıkan URL kutucuğuna aşağıdaki linki kopyalayıp yapıştırın ve Next diyerek devam edin:
İçeriği görüntülemek için Giriş yapın veya Kayıt olun. - "Data Location" sekmesinde yolu değiştirmeniz gerekir. txData yazan kısmı silip, masaüstünüzde kurduğunuz
FiveMklasörünüzün dizin yolunu belirtin. - Go to Recipe Deployer butonuna basın ve sonraki sayfanın en altına inerek tekrar Next butonunu tıklayın.
- Şimdi sunucu bilgilerinizi doğrulama ekranındasınız. Verilerinizi şu şekilde doldurun:
- License Key: Keymaster üzerinden aldığınız lisans anahtarınızı yapıştırın.
- Database Host: Localhost
- Database Username: root (XAMPP kullanıyorsanız varsayılandır)
- Database Password: (Eğer XAMPP'a şifre koymadıysanız boş bırakın) - Run Recipe butonuna basarak dosyaların indirilme sürecini başlatın. İşlem %100 olana kadar bekleyin.
- Save & Run Server butonuna bastığınızda sunucunuz aktifleşmiş olacaktır.
İpucu
Oxmysql Güncelleme Uyarısı: txAdmin üzerinde Oxmysql veritabanı eklentisinin eski olduğu hatasını alırsanız, Github üzerinden güncel sürümünü indirip
FiveM/QBCoreFramework_.../resources/[standalone]/oxmysql yolundaki eski dosyalarla değiştirmeyi unutmayın.
Moderatör tarafında düzenlendi: