Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani
OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani

Child of Light (İnceleme) (PS Vita)

protector

05ofciragi
Katılım
10 Yıl 5 Ay 10 Gün
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Şube
Antalya
Şu günlerde PS Vita’da oyun oynamak bildiğiniz gibi bayağı bir zorlaştı. Eğer PS Vita aldıysanız ve konsola öyle bön bön bakıyorsanız, Child of Light sizler için geldi. Üstelik Child of Light pek çok türü içerisinde barındıran ve bunları çok iyi bir şekilde oyuncuya yansıtan bir oyun. Daha yazının en başından almanız gerektiğini söylemem gerekiyor. Ubisoft Montreal tarafından geliştirilmiş olan Child of Light cidden istenileni veriyor. Bugünkü Child of Light incelemesinde ise PS4’ün aksine PS Vita versiyonunu inceliyoruz.


1.jpg


Adam akıllı bir oyun isteyenlere
En başından söylemem gerekirse eğer bu incelemeyi biraz kısa tutacağım. Daha çok PS Vita’daki özelliklerinden bahsedeceğim ve oyunu PlayStation 4 sürümü ile karşılaştıracağım. Eğer daha detaylı bir inceleme istiyorsanız yukarıda vermiş olduğum linkten Child of Light’ın PS4 incelemesini okuyabilirsiniz.

Child of Light’ta Aurora adlı bir kız karakterini oynuyoruz. 1895 yılının Avusturya’sında yaşayan Aurora bir gün uyuyakalıyor ve bambaşka bir yerde uyanıyor, Lemuria’da. Burada ise güneş, ay ve yıldızlar Dark Queen tarafından çalınmış ve bizlere çalınan şeyleri tekrardan geri getirme görevi düşüyor. Ancak bu şekilde eski dünyamıza dönebiliyoruz. Biz bu görevleri gerçekleştirmeye giderken Igniculus adında bir ateş böceği ile tanışıyoruz. Bu ateş böceği bizlere eşlik ediyor ve kendisinin bize çok fazla yardımı dokunuyor.

2.jpg


Karakter bambaşka bir boyutta sanki
Genel açıdan baktığımızda oyunun gerçekten de rahatlatıcı bir teması olduğunu hissedebiliyoruz. Her ne kadar PS Vita ekranı küçük olsa bile, kulağınıza takacağınız kulaklık ile Child of Light’a kendinizi kaptırabilirsiniz. Oyunumuzun oynanış sistemi diğer platformlar ile tamamen aynı şekilde işliyor. PS Vita’nın sistemi ile ilgili herhangi bir şey olmadığını gördüm. Sadece dokunmatik ekran paneli ile Igniculus’u ve ana menüyü kontrol ediyoruz. Çok büyük bir eksiklik değil fakat sistemi biraz daha PS Vita’ya göre yapsalarmış daha güzel bir oynanış stili çıkabilirmiş belki de.

Aslında ben Child of Light’ı tek başınıza değil de iki kişi olarak oynamanızı öneririm. İki kişi oynadığınız zaman aranızda bir muhabbet geçiyor ve arkadaşınızla birlikte oyundan daha fazla keyif alıyorsunuz. Tabii oyunu PS Vita’da oynayacaksınız eğer böyle bir şey mümkün olmayacak ama tek başınıza da yeterli bir seviyede keyif alacaksınızdır diye düşünüyorum. Ben PS Vita sürümünde yeterince keyif aldım. Child of Light’ın PS Vita’ya güzel bir şekilde uyumlu olmasının bir sebebi daha bulunuyor, içerisindeki RPG öğeleri.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri