Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani
OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani

Static Yapımı [Resimli]

jusT

03ofkosucusu
Şube
Mersin
Görerek static yapımından başlayalım.
Daha önceki static programlarında, silmek veya yeni static yapmak için, özellikle silmek için, görmeden ezbere, koordinatlarla yapılan işlemleri unutun. Güzel bir program buldum, kullanmayı çözdüm ve sizlere sunuyorum..

Önce dosyaları çekelim.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

cedserver.exe yi çalıştırıyoruz.
mul dosyalarının yerini yazıyoruz.

Kod:
</div>
<div>Benim düzenlerim.
[Config]
Version=2

[Network]
Port=2597

[Paths]
map=C:\Program Files\Ultima Online 2D\map0.mul
statics=C:\Program Files\Ultima Online 2D\statics0.mul
staidx=C:\Program Files\Ultima Online 2D\staidx0.mul
tiledata=C:\Program Files\Ultima Online 2D\tiledata.mul
radarcol=C:\Program Files\Ultima Online 2D\radarcol.mul

[Parameters]
Width=768
Height=512</div>

Şifreyi yazarken herhangi bir karakter göstermiyor ve kendi ini dosyasına md5 olarak kaydediyor. Şifrenizi unutmazsanız iyi olur. Şifreyide yazıp enterladıktan sonra program kapanıyor ve tekrar açıyoruz

Done yazısını gördükten sonra program başlıyor.

CentRed client programının normal bir setup programını çalıştırıp, kurduktan sonra programı açıyoruz.

Bilgilerimizi yazıp, (kaydetme butonuna da basarsanız sizin yararınıza olur) OK butonuna basıyoruz.

Programımız açılıyor.

Fare imlecimizi hareket ettirdiğimizde, yön tuşları çıkıyor ve haritayı gezebiliyoruz. Dilersek “X” “Y” kutucuklarına koordinat yazıp görebiliyoruz.

Programın üstündeki, imaj görünümlü butonlar dikkatinizi çekmiştir umarım.

Belirtilen butonlar ile seçim yapılarak, fare yardımı ile yeni static itemler koyabilirsiniz.

3. butona tıkladğımızda karşımıza bir dialog çıkıyor biz onun üstteki seçeneği olan “Use tile from the list” butonuna tıklıyoruz.
Soldaki listeden herhangi bir item seçip, faremizi haritanın üstüne getirdiğimizde o itemin farenin ucunda olduğunu göreceksiniz.

Örneğin bir duvar yapıyorsunuz ve duvarı, UO daki tile gibi uzatabilirsiniz.

“Yes” seçeneğine tıklayıp, duvarımızı çektik.

Şimdi işlem silmeye geldi. Var olan bir static nesneleri silelim.

6. butona tıklıyoruz ve faremizi haritanın üzerine getiriyoruz. Fare imlecini hangi nesnenin üzerine getirirseniz, o nesnenin işaretlendiğini belirten bir renk değişimi söz konusu. Fare tıklama seçeneğimiz 6. buton yani silme işlemi olduğu için, tıkladığımızda silinecektir.
Clienti, pc performans ve donanımınıza bağlı olarak yavaşlatıyor bilgisayarı haberiniz olsn ama ben bile çalışabiliyorsam sizde çalışırsınız x)

Son olarakta, Admisnistration > Flush sekmelerini takip ediyoruz ve static bitiyoor. Programların 2 sinide kapatıp, sphereyi çalıştırıp staticleri görebilirsiniz.
Sphere ile aynı anda ÇALIŞMIYOR telaş yapmayın.

Beğenirsiniz umarım, benim hoşuma gitti. Biz buna gerçek zamanlı düzenleme diyoruz x)
Takıldığınız yerde bu post altından sorunu belirtirseniz, daha hızlı yardımcı olabilirim.

Sanırım firewall ve gerekli modem ayarları yapıldıktan sonra, arkadaşınızda sizin staticlerinizi düzenleyebiliyor, yani iş birliği ilede kolayca yapabilirsiniz. Ama karıştırmadım oralarını.

Map ayarları:
Kod:
<div>
<div>Felucca
Map0.mul
Statics0.mul
Staidx0.mul

Trammel
Map1.mul
Statics1.mul
Staidx1.mul

Ilshenar
Map2.mul
Statics2.mul
Staidx2.mul

Malas
Map3.mul
Statics3.mul
Staidx3.mul

Tokuno
Map4.mul
Statics4.mul
Staidx4.mul

1a..Trammel/Felucca (Pre-ML): (Width)= 768 | (Height)= 512
1b..Trammel/Felucca (Pst-ML): (Width)= 896 | (Height)= 512
2....Ilshenar.....................: (Width)= 288 | (Height)= 200
3....Malas........................: (Width)= 320 | (Height)= 256
4....Tokuno......................: (Wideth= 181 | (Height)= 181</div>
</div>

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri