Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani
OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani

Pokemon X - Y (İnceleme)

tuncay

03ofkosucusu
Şube
Uşak
Şöyle bir etrafıma bakınıyorum da, son zamanlarda çevremdeki herkes öyle ya da böyle bir 3DS almanın derdine düşmüş durumda. En çok da kendime şaşırıyorum, bunca zaman el konsolu tercihimi PSP/Vita'dan yana kullandığım halde fellik fellik 3DS almanın yolunu aramış olduğum için. Tabii herkesin bir anda böylesine bir 3DS çılgınlığına girmiş olmasının tek bir nedeni var aslında: Pokémon X-Y.

Peki, tamam da, son yıllarda çıkan tek Pokémon oyunu X-Y değilken neden bu ilgi? Black-White ve Black2-White2'nin başı kel olmasa da, X-Y'nin yaptığı sıçrayışı yapabilmekten uzak oyunlardı. Belki de bu yüzden X-Y'ye yeni bir çağın başlangıcını yapan ilk Pokémon oyunu demek yanlış olmayacak. Zira özellikle ilk birkaç jenerasyondan sonra seriden kopup giden ve uzaktan takip edenleri bile geri getirecek çok güçlü bir silahı var X-Y'nin: Eskiyle yeniyi bir araya getirmesi.

4.jpg

ESKİYLE YENİNİN KARŞI KONULMAZ DANSI
Çocukluğunuz Gameboy eşliğinde geçsin geçmesin, birçoğumuzun yolu ilk nesil Pokémon oyunlarıyla bir şekilde kesişti. Ya arkadaşların, akrabaların Gameboylarına el koyduk bu heves uğruna, ya da "emülatör nedir ve nasıl kullanılır?" sorusunun cevabıyla keşfettik Kanto'yu, Hoen'i... Benim için daha ortaokul dönemimde bir arkadaşımın okula getirdiği bir disket aracılığıyla gerçekleşmişti bu tanışıklık. Disketin içindeki emülatör yardımıyla çalışan Pokémon Blue, o zamanlar haftaiçi oyun oynamam yasak olduğundan gizli gizli sığındığım, eğlenceli bir kaçamaktı. Belki de bu yüzden, yıllar sonra oyunun yapımcısı Game Freak önüme tekrar üç Pokétopu koyup da "Charmander mı, Bulbasaur mu, yoksa Squirtle mı?" diyecek diye heyecanlandım bu kadar... Hoş, ben kendimi bildim bileli seçimim hep Charmander'dan yana olmuştur ya, neyse. Ama durun da biraz soluklanayım, kendimi biraz fazla kaptırdım ve hızlı gidiyorum, biraz geriye sarmak lazım.​

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri