Milli Eğitim Bakanlığının sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına ilişkin genelgesine, 'genel lise' program türünde öğrenim görmek isteyen öğrenciler, bünyesinde 'genel lise' bulunan çok programlı liseleri seçebilecek Sınavsız öğrenci alan 'meslek lisesi' ile çok programlı liselerin bünyesindeki 'genel lise' ve 'imam hatip lisesi' programlarının 9. sınıflarına öğrenci kayıtları, e kayıt sistemiyle elektronik ortamda gerçekleştirilecek İl veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinde il milli eğitim müdür yardımcısı ya da şube müdürü başkanlığında 'Öğrenci Yerleştirme Komisyonları' kurulacak Yerleştirilen öğrencilerin ortak 9. sınıfa kayıtları yapılacak, 10. sınıftan itibaren 'genel lise' program türünde öğrenim görecekler Öğrenciler, çok programlı liselerde meslek lisesi, imam hatip lisesi veya genel lise program türünü tercih edebilecekler ancak yalnız bir okul türünde öğrenim görecekler Herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrenciler için meslek lisesi, çok programlı lise ve imam hatip liseleri ikili öğretime geçirilecek
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.