Greatking
Admin
- Discord
- greatking
- Cinsiyetiniz
- Bay
- Şube
- Bursa
Her sektör gibi domain dünyasında da sıkça kullandığımız veya çokça karşımıza çıkan özelterimler vardır. Bu terimlerin anlamını iyi bir şekilde kavramamız domain ile ilgili işlerimizin sağlıklı yürümesi açısından çok önemlidir.
Aşağıda domain dünyasında en çok kullanılan 20 terimi listeledim ve bu terimlerin Türkçe karşılıkları ile kısa da olsa açıklamalarını belirtmeye çalıştım. İtiraf etmeliyim ki; her zaman kullandığımız bu terimlerin Türkçe karşılıklarını doğru ifade edebilmek benim için çok kolay olmadı (açık konuşmak gerekirse bazı ifadeleri aynen aslı gibi kullanmayı tercih ediyorum). Aşağıdaki domain terimlerinden bazıları kendine özel ayrı bir yazı yazmamı gerektirecek kadar önemli ve geniş kapsamlılar; inşallah en kısa zamanda her biri için ayrı bir yazı yazacağım. İşte domain dünyası ile ilgili bilmeniz gereken 20 terim ve açıklamaları:
Registrar: MONIKER ONLINE SERVICES, INC.
Status: clientDeleteProhibited, clientTransferProhibited
Expiration Date: 2011-10-28
Creation Date: 2006-10-28
Last Update Date: 2011-07-01
Name Servers: ns1.93d.net, ns2.93d.net
Administrative Contact: domainOMWhois sorgusunda domain adı, kayıt firması (registrar), domain durumu (status), kayıt tarihi (creation date), bitiş tarihi (expiration date), name server bilgileri, yönetici-teknik sorumlu-muhasebe sorumlusu iletişim bilgileri yer alır.
Visit Privacyprotect.org
aero, asia, biz, cat, com, coop, edu, gov, info, int, jobs, mil, mobi, museum, name, net, org, pro, tel, travel
Kaynak:
Aşağıda domain dünyasında en çok kullanılan 20 terimi listeledim ve bu terimlerin Türkçe karşılıkları ile kısa da olsa açıklamalarını belirtmeye çalıştım. İtiraf etmeliyim ki; her zaman kullandığımız bu terimlerin Türkçe karşılıklarını doğru ifade edebilmek benim için çok kolay olmadı (açık konuşmak gerekirse bazı ifadeleri aynen aslı gibi kullanmayı tercih ediyorum). Aşağıdaki domain terimlerinden bazıları kendine özel ayrı bir yazı yazmamı gerektirecek kadar önemli ve geniş kapsamlılar; inşallah en kısa zamanda her biri için ayrı bir yazı yazacağım. İşte domain dünyası ile ilgili bilmeniz gereken 20 terim ve açıklamaları:
- domain name:
- domain registration:
- domain registries:
- domain registrars:
- registration fee (reg fee):
- domain transfer:
- domain epp code (authorization code/transfer code):
- whois:
Registrar: MONIKER ONLINE SERVICES, INC.
Status: clientDeleteProhibited, clientTransferProhibited
Expiration Date: 2011-10-28
Creation Date: 2006-10-28
Last Update Date: 2011-07-01
Name Servers: ns1.93d.net, ns2.93d.net
Administrative Contact: domainOMWhois sorgusunda domain adı, kayıt firması (registrar), domain durumu (status), kayıt tarihi (creation date), bitiş tarihi (expiration date), name server bilgileri, yönetici-teknik sorumlu-muhasebe sorumlusu iletişim bilgileri yer alır.
- whois privacy protect:
Visit Privacyprotect.org
- domain status:
- generic top level domain (gTLD):
aero, asia, biz, cat, com, coop, edu, gov, info, int, jobs, mil, mobi, museum, name, net, org, pro, tel, travel
- country code top level domain (ccTLD):
- idn:
- domain appraisals:
- domain extensions:
- domain backorder:
- domain parking:
- typo domain:
- icann:
- wipo:
Kaynak:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.